Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

Τσακλόγλου: «Κανένας υφιστάμενος συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση το 2022»

Παρασκήνιο

«Κανένας υφιστάμενος συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει το 2022 μείωση στη σύνταξή του», ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, από μιλώντας στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Μουλκιώτη, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της εγκυκλίου που «μειώνει το μηνιαίο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων έως και 268 ευρώ».

Ο Πάνος Τσακλόγλου, αφού ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκε η επίδραση της εγκυκλίου στους σημερινούς συνταξιούχους, χαρακτήρισε «ανέξοδο, αναληθή και βαθιά λαϊκιστικό» τον ισχυρισμό ότι γίνεται δραστική περικοπή στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η εγκύκλιος, στοχεύει στην άρση κακών πρακτικών που δημιουργούν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους ασφαλισμένους βγαίνουν σε δεύτερη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά, με στόχο μία ομαλή και σε βάθος χρόνου εφαρμογή του νόμου περί μη σώρευσης περισσότερων της μίας εθνικών συντάξεων πέραν του ποσού της πλήρους εθνικής σύνταξης. 

Δεν έχει, επομένως, αναδρομική ισχύ και γι' αυτό δεν θα γίνουν περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, κατά τον υφυπουργό Εργασίας.

Η εγκύκλιος δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, υποστηρίζουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Ακόμα, κάλεσαν την Κυβέρνηση να την αποσύρει καθώς και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα οι συνιστώσες, σε διάσπαση μπορεί να οδηγήσει η νέα σκληρή κόντρα

Απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να λάβει η νέα σκληρή κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση. Σε ...

Η σκληρή μάχη του Κέντρου: Πόσο καθοριστική θα είναι για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στον ευαίσθητο πολιτικό χώρο του Κέντρου αναμένεται να κριθούν πολλά για την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν. Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και δευτε...

Γεραπετρίτης: Oι μεγάλες ανατροπές στις υποδομές του κράτους λόγω της πανδημίας, θα μείνουν παρακαταθήκη

Για «μεγάλες ανατροπές» που συντελέσθηκαν μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, και «θα μείνουν παρακαταθήκη στη χώρα», κάνει λόγο σε άρθρο του σήμερα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργ...