Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τσιάρας: «Τα φαινόμενα αθλητικής βίας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δραστικά»

Παρασκήνιο

«Τα φαινόμενα αθλητικής βίας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δραστικά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα συνεργαστούν όλα τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί το πλαίσιο. Εξελίσσονται πολλές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου, το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των λεσχών, ένα ποιοτικό φιλτράρισμα οπαδών με τη συνδρομή ενδεχομένως της αστυνομίας κάτω μια διαφορετική λογική, αλλά και με το πλαίσιο που πρέπει να τεθεί από το υπουργείο Αθλητισμού για να μη βλέπουμε τέτοια φαινόμενα», ανέφερε ο υπουργός.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, επισήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα είναι πολυπαραγοντικό.

«Δεν είναι μόνο θέμα θεσμικού και νομικού πλαισίου. Πρέπει να υπάρξει συμμετοχή και παραγόντων του αθλητισμού, που αφήνουν να εκκολάπτονται τέτοιες συμπεριφορές. Το ζήτημα ενδεχομένως φτάνει μέχρι και πολύ χαμηλά», είπε χαρακτηριστικά.


Τι απάντησε στις κατηγορίες Τσίπρα για δημιουργία καθεστώτος

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο κ. Τσίπρας για προσπάθεια δημιουργίας καθεστώτος, όταν και πολλοί σύντροφοί του έλεγαν ότι πρέπει να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας.

Είναι δυνατόν όταν έχουμε ανήκουστες συμπεριφορές για συριζοφρουρούς για να μη χάσουν την εξουσία να μην υπάρχει κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι δυνατόν να υπάρχει εξέχον μέλος της παράταξης που να μιλά για κατάργηση δικαστικών και σχολών δικαστών;», διερωτήθηκε ο κ. Τσιάρας σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για δημιουργία καθεστώτος», επισήμανε.

Στην ερώτηση αν κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο άλωσης, απάντησε: «Πιστεύω και εύχομαι ότι δε θα υπάρξει άλλη φορά στην εξουσία, γιατί η πρώτη ήταν ικανή να κατανοήσουν οι πολίτες σε τι παρακμή έπεσε η χώρα και πόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση υπήρξε και απαξίωση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και με βάση τα λεγόμενα τους να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας αντιλαμβάνεστε ότι είναι ζητήματα που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ευτυχώς η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Οι πολίτες είναι εδώ, μας κρίνου και επιλέγουν».
 


Υπόθεση Novartis

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι «εξαιτίας του ρόλου μου πάντα απείχα από σχολιασμούς.

Πρέπει, όμως, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της αβίαστα, χωρίς πιέσεις ή προσπάθεια κατεύθυνσης αποφάσεων.

Όταν κατηγορήθηκαν τόσο πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί αντιλαμβάνεται κανείς ότι ενδεχομένως κάτι υπήρχε πίσω από την υπόθεση.

Αυτές οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν 2,5 και πλέον χρόνια μετά τις εκλογές. Που σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη ούτε πιέστηκε ούτε επηρεάστηκε».

Αποζημιώσεις από Novartis

«Το θέμα αφορά τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, εμείς εισφέρουμε.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας πλευρά έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία προς τις αμερικανικές δικαστικές αρχές και βρισκόμαστε σε αναμονή.

Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εγερθούν όλες οι αξιώσεις της Ελλάδας.

Συνήθως απαιτείται κάποιος χρόνος από την πλευρά των ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Απονομή δικαιοσύνης και ψηφιοποίηση

«Οργανώσαμε ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που οδηγεί στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και οι ποιοτικότερες αποφάσεις», είπε σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει την αναμόρφωση σχεδόν όλων των κωδίκων, με εξαίρεση αυτόν για τα δικαστήρια και τους δικαστικούς λειτουργούς.

Επιταχύνονται οι δικαστικές διαδικασίες και δώσαμε τη δυνατότητα να έρθει η ψηφιοποίηση και να συμβάλλει και αυτή.

Με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίσης, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε μια νέα δικαιοσύνη στην Ελλάδα, κάτι που οφείλει η πολιτεία στους πολίτες.

Είναι πολυπαραγοντικό θέμα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ο αριθμός των δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που προσπαθούμε να λύσουμε», πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...