Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια για την Γενοκτονία των Ποντίων. Σε ειδική συνεδρίαση παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, η Βουλή τίμησε με ενός λεπτού σιγή τη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η χώρα μας οφείλει πολλά στους Πόντιους, ας κλίνουμε το γόνυ με σεβασμό στη μνήμη τους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι  «καθήκον μας είναι να μετατραπούμε με ψύχραιμη ανάγνωση της ιστορίας την ανείπωτη τραγωδία σε δύναμη και εθνική αυτοπεποίθηση». Επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την δημιουργία ενός μουσείου που θα στεγάσει την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και πως συνάντησε ευήκωα ώτα.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ζήτησαν όλοι οι εισηγητές των κομμάτων, ενώ ο πρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αξιώσουμε την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και πως αν δεν τα παλέψουμε εμείς δεν θα το κάνει κανείς».

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον ποντιακό ελληνισμό είναι η υπόσχεση όχι μόνο ότι δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα αλλά και ότι θα κάνουμε όσα πρέπει για να μην επαναληφθούν», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου.

Η Χαρά Κεφαλίδου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι η φετινή επέτειος «τιμά την μνήμη της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου λαού και την ίδια ώρα ο πολιτισμένος κόσμος ζει μια φρικαλεότητά στην Ουκρανία, με την διεθνή κοινότητα να υπνοβατεί».

Ο Γιάννης Δελλής από το ΚΚΕ είπε ότι «όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα του στηρίζει σταθερά κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντικού ελληνισμού κόντρα στις επιλογές κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας σημείωσε ότι «οι Πόντιοι δεν λησμονούν, δεν ησυχάζουν και πως αυτή η μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας».

«Τιμούμε τα θύματα μιας γενοκτονίας μόνο όταν η ψυχή του μπορεί να δακρύσει», επεσήμανε η Μαρία Αμπατζίδη από το ΜέΡΑ25 διαβάζοντας απόσπασμα από την αφήγηση ενός Ποντίου για όσα δραματικά έζησε με τον αφανισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...