Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενδοσχολική βία

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία».

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, ενώ είχε δηλώσει την αντίθεση του.

«Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη βολή στη μάχη κατά της σιωπής. Στόχος μας είναι να δώσουμε φωνή στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με το σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, να ενδυναμώσουμε τη σχολική κοινότητα, τοποθετώντας νέα όπλα στη φαρέτρα μας κατά των φαινομένων αυτών, να ενισχύσουμε τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το θύμα και το θύτη, αφορά την οικογένεια, αφορά την κοινωνία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι αγνόησε τους αρμόδιους φορείς, δεν έκανε καμία ουσιαστική διαβούλευση μαζί τους, ενώ χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο «επιδερμικό, ελλιπές και αναποτελεσματικό, χωρίς καμία πρόβλεψη για το θέμα της πρόληψης του φαινομένου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Φόρτωση άρθρων...