Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Βουλή: Την εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την Eξεταστική των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της Eπιτροπής

Την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της Eξεταστικής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της Eπιτροπής.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν το σχετικό αίτημα. Αντίθετα, καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, των «Σπαρτιατών», της «Νίκης» και της Ελληνικής Λύσης.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει βαρύτατες καταγγελίες κατά πάντων και κυρίως κατά του προεδρείου, των βουλευτών της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιτία της σύγκρουσης αποτέλεσε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής καθώς στο πρόσωπο της συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες του συνηγόρου κατηγορίας και του μέλους ανακριτικής επιτροπής στην ίδια υπόθεσης.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε παράνομη την απόπειρα αποβολή της από την εξεταστική ενώ επικαλέστηκε εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου πληγέντων του τραγικού δυστυχήματος που μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή διασφαλίζει τις προσπάθειες διερεύνησης της υπόθεσης.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς είχε εντάσεις και διακοπές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκρούεται με το προεδρείο με αρκετά μέλη της επιτροπής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιους «σταυρώνει» ο Κασσελάκης

Παρότι υποτίθεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθεί τα πράγματα και τον διαγκωνισμό των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές από... απόσταση, κάθε άλλο παρά αμέτοχος είναι. Αντιθέτως...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...