Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Βρώμικος πόλεμος»: Πειθαρχική έρευνα για τον δήμαρχο Ναυπλίου που άφηνε σκουπίδια έξω από το σπίτι αντιπάλου του

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Παρασκήνιο

Πειθαρχική έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί για τον δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε σκουπίδια έξω από την εξοχική κατοικία συνυποψηφίου του.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. «Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

 

 

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ναυπλίου είχε παραδεχθεί ότι τοποθέτησε απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας του συνυποψηφίου του, Δημήτρη Ορφανού.

Υποστηρίζοντας ότι επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να απαντήσει σε «ύβρεις και συκοφαντίες» εναντίον του, επισήμανε πως «ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης».

Η ανάρτηση του δημάρχου Ναυπλιέων:

«Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια, αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου.

Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού.

Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!», ανέφερε στην ανάρτηση ο Δ. Κωστούρος.

Ο Δ. Ορφανός έχει καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του απερχόμενου δημάρχου, που αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...