Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Χαρίτσης: Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πράξη ευθύνης και ελπίδας

Παρασκήνιο

Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική μίλησε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας πως ήταν «μια πράξη ευθύνης και ελπίδας». «Με τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, της Νέας Αριστεράς, κάνουμε το πρώτο σταθερό βήμα» υπογράμμισε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς» επεσήμανε: «Η απόφαση αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά επώδυνη, ήταν όμως επιβεβλημένη».

Σε ο,τι αφορά την πρόταση αλλά και τους στόχους της «Νέας Αριστεράς», ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφερε πως «απέναντι στην μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουμε την ευθύνη να διατυπώσουμε με σαφήνεια μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση που να δίνει διέξοδο στους πολίτες οι οποίοι βιώνουν μια πρωτοφανή ζοφερή κατάσταση. Αλλά και απέναντι στον νεοσυντηρητισμό και τον κίνδυνο της ακροδεξιάς που επελαύνει σε όλη την Ευρώπη, έχουμε την ευθύνη να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για τα μεγάλα και σύνθετα ζητήματα της εποχής μας από προοδευτική σκοπιά.

Για όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία: για την ακρίβεια και την καρτελοποίηση της οικονομίας, για την κλιματική κρίση, την ενεργειακή μετάβαση και τις φυσικές καταστροφές, αλλά και για τα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών».

«Θα προχωρήσουμε συλλογικά και συγκροτημένα»

«Στην νέα αυτή συλλογική προσπάθεια δεν θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Ενώνουμε δυνάμεις με πολλές και πολλούς που αντιλαμβάνονται ότι σήμερα οι κοινωνικές ανάγκες δεν εκφράζονται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Θα προχωρήσουμε λοιπόν συλλογικά και συγκροτημένα μαζί και με άλλες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις. Από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και με τους χιλιάδες ανένταχτους πολίτες που αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και βλέπουν την ελπίδα στο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Στον μονόδρομο που χαράσσει η αντικοινωνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Με ένα σχέδιο με σαφές πολιτικό περιεχόμενο, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό. Στον δρόμο της δίκαιης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης, της κλιματικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής ισότητας. Στον δρόμο της Νέας Αριστεράς» επεσήμανε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοχαρόπουλος: Πρέπει να είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές, ο Τσίπρας δεν είναι σε αποστράτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας «έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όπου και όποτε κρίνει αυτός απαραίτητο, δεν είναι σε αποστράτευση, είναι ενεργός» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Θανάσης Θεοχαρόπου...

Φόρτωση άρθρων...