Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Νέα Αριστερά: Φλερτ με τον Πέτρο Κόκκαλη

Tούτες τις μέρες, οι «40άρηδες» που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι θα ήθελαν να συμπορευθούν με τον Πέτρο Κόκκαλη στη μάχη των Ευρωεκλογών. 

Εξάλλου, πέραν του βαρέος επωνύμου του, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είναι επικεφαλής της κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ» και έχει ως πρόταγμα της πολιτικής του δράσης την Οικολογία. Με άλλα λόγια, οι αποσκιρτήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να «πουλήσουν» μία τέτοια συνεργασία σαν... διεύρυνση – αλλά με ασφάλεια, χωρίς δηλαδή την αβεβαιότητα για το τί θα τούς ξημερώσει.

Πάντως, ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης, που προφανώς μπορεί οικονομικά να «σηκώσει» ακόμη και το σενάριο να κατέλθει μόνος του ως επικεφαλής ανεξάρτητου κόμματος, έχει καταστήσει σαφές ότι πριν απαντήσει στις προτάσεις, θα πρέπει να έχει μία σαφή εικόνα του ευρωψηφοδελτίου–ώστε να βεβαιωθεί ότι αν το νέο κόμμα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή περνώντας το 3%, τότε θα είναι εκείνος που θα έχει πρωτεύσει σε σταυρούς.

Η εξίσωση που είναι σχετικά εύκολη-για τον Κόκκαλη- στο νέο κόμμα (αφού δεν μπορούν να τον «απειλήσουν» εύκολα ο Δημήτρης Βίτσας ή ο Νίκος Φίλης...), είναι εξαιρετικά δύσκολη και με πολλαπλές μεταβλητές για την Κουμουνδούρου: κι αυτό διότι, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την δεύτερη θέση και υποχωρήσει από τα ποσοστά του Ιουνίου, τότε με ένα 13% (αισιόδοξο σενάριο…) θα εκλέξει δύο μόλις ευρωβουλευτές. 

Κατά συνέπεια, θα γίνει... «σφαγή» μεταξύ των δύο εν ενεργεία που θέλουν να επανεκλεγούν και ορισμένων ακόμη και που ενδιαφέρονται για μία πενταετία στις Βρυξέλλες. Για παράδειγμα, ο Κώστας Αρβανίτης έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, κάτι που προσπαθεί να κάνει και η Έλενα Κουντουρά. 

Όμως, αν τυχόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά να διεκδικεί μία θέση στον ήλιο (λέμε τώρα...) των Βρυξελλών, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ και για όλους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαχαριάδης: Στόχος μας είναι να κριθεί στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και όχι ο Κασσελάκης

«Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που έφυγαν, με τους συγγενείς των θυμάτων, με όσους επιβίωσαν από αυτό το έγκλημα. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά αντί να έχουμε περισσότερες απαντήσε...

ΣΥΡΙΖΑ: Πανό στην Κουμουνδούρου για τα Τέμπη – Ο Στ. Κασσελάκης υπέγραψε το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες για «το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος παράλληλα επαναλαμβάνει την δέσμευσ...

Φόρτωση άρθρων...