Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικος (αλλά και εκλογικός) «μποναμάς» Κυριάκου σε ενστόλους, δημοσκοπική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει πρώτο τους υποψηφίους του

Παρασκήνιο

Άντε μετά να μεταπεισθούν όσοι ισχυρίζονται πως ο Κυριάκος είναι έτοιμος να «πατήσει» εδώ και τώρα το «κουμπί» των εκλογών. Όταν τον βλέπουν να ανακοινώνει αυξήσεις σε υγειονομικούς, 600άρια «μπόνους» σε ένστολους του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λ.π.
Το κλίμα μόνο «μυρίζει» αλλά έχει… βρομίσει εκλογές.
Και παρότι όλοι ετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο, εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε (ξανά) πως στα 3,5 χρόνια που κυβερνά ο Μητσοτάκης ήταν απολύτως ΣΥΝΕΠΗΣ σε όσα έχει δηλώσει. Ήτοι εκλογές προς το τέλος της τετραετίας, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα… 

@ Την ίδια στιγμή, και ενώ ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει στοχευμένες περιοδείες ανά την επικράτεια, η Πειραιώς έχει ρίξει το βάρος της στο κλείσιμο των ψηφοδελτίων του κόμματος και στην προβολή του κυβερνητικού έργου.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να επισκεφθεί κάθε νομό της χώρας, αλλά υπάρχουν και περιοχές που έχουν «κυκλωθεί» με κίτρινο μαρκαδόρο και έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Είναι οι λεγόμενες ειδικές περιοχές, που είναι διαφορετικές για τα κόμματα. Μια από αυτές είναι  η Αχαΐα που στις τελευταίες εκλογές χάλασε τη μονοχρωμία στην Πελοπόννησο.
Το στοίχημα για το Μαξίμου είναι η ΝΔ να κάνει την ανατροπή στο συγκεκριμένο νομό γι αυτό και ο Μητσοτάκης πήγε για δυο μέρες στην Αχαΐα.
Ιδιαίτερο εκλογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Πειραιάς και δη η Β’ περιφέρεια.

@ Η δημοσκοπική καθίζηση έχει προκαλέσει γκρίνια και εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Η σκανδαλολογία και η επικοινωνιακή εργαλειοποίηση των υποκλοπών δεν μπόρεσαν να δώσουν ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να εισπράξει το παραμικρό από τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή η απόπειρα να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα δήθεν αντιδεξιό μέτωπο κατέρρευσε με πάταγο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κερδίσει από αυτή την επίθεση φιλίας προς τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάφερε τελικά να χάνει προς το παρόν το 10% των ψηφοφόρων που έχουν μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ.
Η τάση αυτή θα αυξάνεται και στις δεύτερες εκλογές δεν αποκλείεται να πάρει χαρακτηριστικά ακατάσχετης αιμορραγίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εναγώνια προσπάθειά του ο Αλέξης Τσίπρας καταφεύγει στο δοκιμασμένο κόλπο της δήθεν ανανέωσης.
Έχει επιστρατεύσει καμιά σαρανταριά πρόσωπα στην πλειοψηφία τους καθηγητές για να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια.
Μόνο που τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καμία απολύτως αναγνωρισιμότητα και δεν μπορούν να φέρουν ψήφους στο κόμμα.
Αυτό άρχισαν να το αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου και γι΄ αυτό η ηγετική ομάδα άρχισε από τώρα να στήνει το αφήγημα της επόμενης ημέρας για να δικαιολογήσει μια νέα εκλογική ήττα.

@ Φουντώνει η ονοματολογία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Οι επαφές και ζυμώσεις, άλλωστε, για την προσέγγιση υποψηφίων έχουν ξεκινήσει από καιρό και βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 
Ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων αναμένεται να ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Και λέμε «ο βασικός», γιατί αναμένονται αρκετές… εκπλήξεις και δυνατά ονόματα στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες. 
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να είναι το πρώτο κόμμα που θα ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, εκτός απροόπτου.
Αφού χθες υπήρξε και η πληροφορία πως η ανακοίνωση του συνόλου των ονομάτων θα γίνει τελικά στις αρχές Ιανουαρίου. 
Η μεγάλη πάντως μάχη αναμένεται μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, καθώς οι εσωκομματικές ομάδες θα δώσουν των υπέρ πάντων αγώνα για να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της επιρροής τους.  

@ Το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης από τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ύψους 644 εκατ. ευρώ, άναψε και επισήμως το Eurogroup, καθώς οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (σ.σ. η Κροατία θα γίνει το 20ό μέλος την 1η Ιανουαρίου 2023) υιοθέτησαν την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπειτα από την πρώτη έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία μετά την έξοδο από την ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα ορόσημο για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, αλλά, αντίθετα, αξιολογείται όπως, σχεδόν, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@ Με το ΑΦΜ της WIND και το όνομα της NOVA, θα λειτουργεί η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση τους. Η εταιρεία θα έχει το brand «Nova» απορροφώντας τις εταιρείες Νova Τηλεπικοινωνίες, Νova Broadcasting και NetMed. Το μετοχικό κεφάλαιο της Wind ανέρχεται στα 45,39 εκατ. ευρώ, της Νova Τηλεπικοινωνίες σε 112,07 εκατ., της Nova Broadcasting 73,89 εκατ. και της NetMed σε 2,96 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, στη Wind θα μεταφερθεί ως περιουσιακό στοιχείο και η άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης που είχε εξασφαλίσει η Nova Broadcasting (πρώην Forthnet Media). Σύμφωνα με το σχέδιο, η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει την παροχή ενιαίων πακέτων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Ίντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασης, κατέχοντας τη 2η θέση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ελλάδας. 

@ Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται πανελλαδικά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/, για συμμετοχή στη νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης που ανέλαβε η HELLENiQ ENERGY, προσφέροντας δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυπληθείς οικογένειες, με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Ήδη, μέσα στα πρώτα εικοσιτετράωρα υλοποίησης της δράσης έχει κατατεθεί πολύ σημαντικός αριθμός αιτήσεων, οι οποίες βρίσκονται υπό επεξεργασία.
Το Πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», στο οποίο συμμετέχουν οι θυγατρικές του Ομίλου εταιρείες ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Υπενθυμίζεται ότι, με σκοπό να έχουμε όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές, η HELLENiQ ENERGY προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Για μία οικογένεια με 4 παιδιά, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626€ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

@ Η χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Lykavitos.gr αποτέλεσε από το πρωί την ΒΑΣΙΚΗ είδηση στα πολιτικά νέα όλων ανεξαιρέτως των ιστοσελίδων, ενώ έπαιξε αρκετά ψηλά και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών. Συνεχίζουμε δυνατά και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ήδη άτυπα ξεκίνησε, υπερασπιζόμενοι δημοσιογραφικά την κοινή λογική και πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον.       
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Φόρτωση άρθρων...