Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Υπερασπιστής του Γιώργου Παπανδρέου ο Ζαχαριάδης (βίντεο)

Για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανατροπή που πέτυχε ο Χάρης Δούκας στον Δήμο Αθηναίων μίλησε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA και στην εκπομπή «livenews» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη» για τον δήμο της Αθήνας τόνισε αρχικά πως «μεγάλος νικητής είναι ο Χάρης Δούκας. Αν για κάτι είμαι χαρούμενος, είναι που τον ψήφισα στον β’ γύρο των εκλογών και κέρδισε».

Για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας, ο πρώην βουλευτής ανέφερε ότι «κερδισμένη καταρχήν είναι η πόλη. Εμείς ξεκινώντας είχαμε πει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος και πρέπει να φύγει. Χαιρόμαστε που κέρδισε ένας άνθρωπος που έχουμε κοντινές θέσεις και κοινά προγράμματα. Το κρίσιμο είναι να κάνουμε τα πέντε επόμενα χρόνια μία Αθήνα καλύτερη».

«Είναι σωστή η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αναφορικά με την ανάλυση πως η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξε κερδισμένο το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μία αντίφαση εδώ πέρα, δηλαδή για τους κομματικούς σχηματισμούς ποια είναι η σειρά; Αυτό που είδαμε στην περιφέρεια της Αθήνας ή αυτό που είδαμε στον δήμο της Αθήνας; Μην χαμηλώνουμε το θέμα. Εδώ υπάρχει ένα στοίχημα, με προοδευτική διοίκηση η πόλη να πετύχει».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική υπόθεση, έτσι την αντιμετώπιζε η ΝΔ και έχασε», πρόσθεσε.

Ζαχαριάδης για ήττα Μπακογιάννη: Είναι σήμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και αήττητος

Σχετικά με την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι «είναι ένα ευρύτερο σήμα μίας αλαζονικής συμπεριφοράς. Και είναι κι ένα σήμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και αήττητος. Αυτό που φαντάζει σχεδόν αδύνατο μπορεί να είναι εφικτό με συνεργασίες και σχέδιο».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι «στις ευρωπαϊκές εκλογές έχουμε μονή καταγραφή. Πρέπει ο καθένας να ορίσει τον πολιτικό του αντίπαλο».

Δείτε όσα είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...