Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Bίντεο-ντοκουμέντο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην Ποχαρά του Νεπάλ. Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα της τελευταίας 30ετίας στην μικρή χώρα των Ιμαλαΐων. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την Ποχάρα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην πλαγιά του λόφου και μετέφερε 72 επιβαίνοντες στην πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την τουριστική πόλη Ποχαρά.

Οι έρευνες διακόπηκαν αργά το βράδυ για να συνεχιστούν σήμερα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε κινητό επιβάτη που φέρεται να έχει καταγράψει τα τελευταία λεπτά της πτήσης. Το βίντεο κάνει τον γύρο των social media, χωρίς ωστόσο να έχει επαληθευτεί από το NDTV που το μετέδωσε εάν πρόκειται για γνήσιο βίντεο επιβάτη.

Στο βίντεο ακούγεται μία έκρηξη και στη συνέχεια καταγράφεται φωτιά ενώ ακούγονται οι κραυγές των επιβατών.

Η τοπική τηλεόραση μετέφερε εικόνες με τους διασώστες να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ από τον εναέριο χώρο της από το 2013

Τουλάχιστον 309 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2000 σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ – όπου βρίσκονται 8 από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ – όπου οι ξαφνικές καιρικές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ από τον εναέριο χώρο της από το 2013, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

Το ταξίδι στην Ποκάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, κρυμμένη κάτω από τη γραφική οροσειρά Annapurna, από την πρωτεύουσα Κατμαντού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές διαδρομές της χώρας των Ιμαλαΐων, με πολλούς να προτιμούν μια σύντομη πτήση αντί για έξι ώρες οδήγησης μέσα από τους δρόμους στους λόφους.

Νεπάλ: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά μετά την αεροπορική τραγωδία

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά μετά την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη χώρα

Αξιωματούχος του αεροδρομίου της Κατμαντού δήλωσε σήμερα ότι ανασύρθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά —ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης— του αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines το οποίο συνετρίβη χθες σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Ποχάρα, τον προορισμό της πτήσης του από την πρωτεύουσα του Νεπάλ.

Στη χώρα της Ασίας κηρύχθηκε εθνικό πένθος σήμερα, την επομένη της πιο πολύνεκρης αεροπορικής καταστροφής που γνώρισε σε τρεις δεκαετίες, με τουλάχιστον 68 από τους 72 επιβαίνοντες να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι είναι νεκροί και τις έρευνες στο κουφάρι του αεροπλάνου να επαναλαμβάνονται στην Ποχάρα (κεντρικά).

Το αεροσκάφος συνετρίβη περί τις 11:00 (τοπική ώρα· 07:15 ώρα Ελλάδας) και πήρε φωτιά.

Νεπάλ: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά μετά την αεροπορική τραγωδία

Το δεύτερο χειρότερο δυστύχημα στην ιστορία του Νεπάλ

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Πρόκειται για το δυστύχημα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην ιστορία της χώρας, πίσω μόνο από εκείνο που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1992, όταν και οι 167 επιβαίνοντες Airbus A300 της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη καθώς προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Κατμαντού.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη χθες, παρότι ο καιρός ήταν καλός, επέβαιναν 57 υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...