Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αφγανιστάν: Πάνω από 100 νεκροί και 1.000 τραυματίες από τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ

Πλανήτης

Ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο (7/10) στο δυτικό Αφγανιστάν αυξήθηκε σε περίπου 120 και άλλοι 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές αντιμετώπισης καταστροφών, καθώς απελπισμένες οικογένειες έσκαβαν μέσα στη νύχτα για να απελευθερώσουν συγγενείς τους που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 6,3 βαθμών ήταν 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, της Χεράτ, και τον ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί με μεγέθη μεταξύ 4,3 και 6,3 βαθμών.

Καθώς έπεφτε η νύχτα στο χωριό Sarboland της περιφέρειας Zinda Jan, στην αγροτική επαρχία Herat, ένας δημοσιογράφος του AFP είδε δεκάδες σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί κοντά στο επίκεντρο των σεισμών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...