Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Η Χαμάς κρατά ομήρους στη Γάζα πολίτες και στρατιώτες - Ανάμεσά τους και παιδιά - Βίντεο από την απαγωγή πλήθους Ισραηλινών

Τρόμο και φρίκη προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς σήμερα στα ισραηλινά εδάφη, με τους μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Πλανήτης

Θρίλερ εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από τις απαγωγές Ισραηλινών από τη Χαμάς. Μέχρι στιγμής γίνεται αναφορά από τα διεθνή MME για δεκάδες ομήρους, ενώ λίγο νωρίτερα και ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την είδηση.

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης δήλωσε επίσης ότι η Χαμάς κρατά ομήρους. Η Χαμάς υποστηρίζει οι όμηροι ανέρχονται σε 53, το Ισραήλ δεν δίνει αριθμό. 

Ανάμεσα στους απαχθέντες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, με τη Χαμάς να υποστηρίξει ότι κρατά όμηρο και τον ισραηλινό υποστράτηγο Νιμρόντ Αλόνι, μαζί με άλλους στρατιώτες.

Φωτογραφία: AP

Σε βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το War Monitor, διακρίνονται οι τρομοκράτες της Χαμάς να έχουν απαγάγει πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά, να τους ρίχνουν σε καρότσα και να τους μεταφέρουν στη Γάζα.

Ορισμένοι πιθανολογείται ότι έχουν μεταφερθεί σε μικρές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα, με την κατάσταση να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρείας.

«Έχουμε θέσει υπό ομηρεία υψηλόβαθμους στρατιωτικούς» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα.

«Ο πόλεμος βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης. Έχουν σκοτωθεί πολλοί Παλαιστίνιοι και πολλοί Ισραηλινοί είναι νεκροί, όπως και φυλακισμένοι» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας, σύμφωνα με την Bild, καθώς φέρεται να έγινε προσπάθεια βεβήλωσης του τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το περιστατικό απο...

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Φόρτωση άρθρων...