Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αγνοείται υποβρύχιο που μεταφέρει τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού

Συναγερμός έχει σημάνει στην ακτοφυλακή της Βοστώνης, για υποβρύχιο τουριστικό σκάφος που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τουρίστες για να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού και αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του υποβρυχίου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ακτοφυλακή της Βοστώνης στο BBC δεν είναι σαφές αν υπήρχαν άνθρωποι και πόσοι ήταν τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του.

Το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού, 600 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ του Καναδά. Το σημείο ωστόσο αυτό επισκέπτονται κατά καιρούς τουρίστες, οι οποίοι πληρώνουν για να δουν το ιστορικό ναυάγιο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο επιβατηγό, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε ένα παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Ο Τιτανικός έχει εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...