Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο και στη Ρουμανία

Το ιπτάμενο αντικείμενο έμοιαζε με μετεωρολογικό μπαλόνι, σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη.

Συναγερμός σήμανε στη Ρουμανία, καθώς το σύστημα παρακολούθησης της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που έμοιαζε με μετεωρολογικό μπαλόνι και πετούσε στον εναέριο χώρο της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα αντικείμενα στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν κινητοποιήσει τις αμερικανικές αρχές και έχουν απασχολήσει των Τύπο διεθνώς.

«Σηκώθηκαν» μαχητικά, αλλά δεν εντόπισαν το μπαλόνι

Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG 21 LanceR έφτασαν στην περιοχή, στη νοτιοανατολική Ρουμανία, δέκα λεπτά μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου, αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τού «εναέριου στόχου». Tο μπαλόνι πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Έπειτα το πρόσφατο μπαράζ εμφανίσεων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος προέβη σε εξηγήσεις και τόνισε ότι δεν πρόκειται για εξωγήινη δραστηριότητα, καθώς αρκετοί ήταν οι αξιωματούχοι και αναλυτές που είχαν πει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως, άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο λόγος που εντοπίζονται τέτοια αντικείμενα συχνά τον τελευταίο καιρό είναι η πιο έντονη αναζήτησή τους, μετά από το θρίλερ με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...