Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία - Συνάντηση με Ζελένσκι

Πλανήτης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανός ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το δημόσιο δρομολόγιο του Αμερικανού Προέδρου έδειχνε ότι θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μετά την άφιξή του στο Κίεβο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατευθύνθηκε  στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ζελένσκι. 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κοινοποίησε την υποδοχή του Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Instagram. 

«Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ένδειξη υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου είχαν αποκλειστεί, λόγω αυτοκινητοπομπής, ωστόσο δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του προσώπου που θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα. Παράλληλα, ωστόσο, ακούγονταν και σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού. 

Την επίσκεψη υψηλόβαθμων συμμάχων στο Κίεβο είχε επιβεβαιώσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Μέλνικ σε τηλεοπτική τοποθέτηση, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

«Ας κρατήσουμε αυτή την ίντριγκα προς το παρόν και ας μην βιαστούμε να προχωρήσουμε. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά με την έκπληξη που ετοιμάζεται. Εξάλλου, είναι σημαντικό για μας ότι την παραμονή της πρώτης επετείου της επίθεσης, της επίθεσης μεγάλης κλίμακας , θα νιώσουμε και θα δούμε όχι μόνο λεκτική υποστήριξη, όχι μόνο την αλληλεγγύη που είδαμε, αλλά και ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια και την παρουσία των σημαντικών κύριων εταίρων μας στο Κίεβο. Ας περιμένουμε, δεν έχει μείνει πολύς χρόνος», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...