Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πάνω από 47.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς

Πλανήτης

Ξεπέρασαν τις 47.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο χώρες πριν από δύο εβδομάδες.

Στην Τουρκία, με βάση τον νεότερο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους 41.020 άτομα από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, ενώ πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί στη Συρία.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, όπως χιλιάδες είναι και τα σπίτια που έχουν καταστραφεί. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε, ενδεικτικά, πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι έρευνες για ανεύρεση επιζώντων οδεύουν προς το τέλος τους, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν μόνο σε δύο περιοχές της Τουρκίας, τις επαρχίες του Καχραμανμαράς και του Χατάι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με Παλαιστίνιους μαχητές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα (20/4), δεύτερη ημέρα μιας επιδρομής που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο τουλά...

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Φόρτωση άρθρων...