Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζόνσον στο Κίεβο - Συναντήθηκε με τον Ζελένσι

Πλανήτης

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ξεκίνησε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο με κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

«Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου», έγραψε ο Σίμπιγκα στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τους δύο ηγέτες να συζητούν. 

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που επισκέπτεται την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Τι αναφέρει η Ντάουνινγκ Στρίτ για την επίσκεψη:

«Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισκέφθηκε την Ουκρανία και τον πρόεδρο Ζελένσκι, με σκοπό να του εκφράσει την αλληλεγγύη του τόσο στον ίδιο, όσο και στον Ουκρανικό λαό.»

»Θα συζητήσουν για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο πλευρών, και ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Φόρτωση άρθρων...