Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ακάρ: «Σε περίπτωση απειλής θα χρησιμοποιήσουμε S-400»

Πλανήτης
Tags: Ακάρ, S-400

«Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 εάν υπάρξει απειλή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Xουλουσί Ακάρ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023.

Ο Xουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών αυτού έθνους».
Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα F-16 μίλησε για «καλά αποτελέσματα» σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. «Υπάρχουν πράγματα», όπως είπε, σύμφωνα με τη «Hurriyet».

Απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις «Γαμψό Ξίφος» κατά κουρδικών βάσεων ανέφερε ότι είναι «εξαιρετικά καθαρό» και αφορά το άρθρο 51, για την αυτοάμυνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Η μόνη μας ανησυχία είναι οι τρομοκράτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δε θα δεχτούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ενοχλημένος και προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά την ανακοίνωση της υπογραφής μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, του «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης».

Το Μνημόνιο προβλέπει την πρόθεση των δύο πλευρών να αναγνωρίσουν ότι τα όρια του FIR τους ταυτίζονται με την περιοχή που ασκείται η Έρευνα και Διάσωση (SAR). Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής,

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή στον διάλογο.

Ο Ακάρ εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά προκλητικός κατηγόρησε την Ελλάδα για «πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία», που διαπράχθηκαν όπως είπε «στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε».

«Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο Ακάρ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, ενώπιον της Επιτροπής της Τουρκικής Βουλής, είπε μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μάχονται εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα και πέρα από τα σύνορα, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό είπε σχετικά με το θέμα της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ: «Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε επίσης ότι το σύστημα αντι-πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...