Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

H Τουρκία κλιμακώνει τα χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ (Video)

Κλιμακώνονται οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και το Ιράκ ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακήρυξε ότι θα στείλει και τανκς να χτυπήσουν τους Κούρδους πέρα από τα σύνορα.

Η Τουρκία με βομβαρδισμούς από αέρα, είτε με μαχητικά αεροσκάφη είτε με drones, χτυπά μέρα και νύχτα τους Κούρδους στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η τουρκική επιχείρηση δε θα σταματήσει μέχρι να εξαλειφθούν οι θύλακες των Κούρδων και ανήγγειλε περαιτέρω κλιμάκωση με χερσαίες δυνάμεις.

«Χτυπάμε τους τρομοκράτες εδώ και λίγες μέρες με τα αεροπλάνα, τα κανόνια και τα όπλα μας. Αν θέλει ο Αλλάχ θα τους ξεριζώσουμε όλους το συντομότερο δυνατό, μαζί με τα τανκς μας, τους στρατιώτες μας και τους συμμάχους μας που στέκονται στο πλάι μας».

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνει λόγο για μεγάλες απώλειες των Κούρδων.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε, μετά τις αεροπορικές μας επιδρομές που υποστηρίζονται από χερσαία όπλα, 184 έχουν εξουδετερωθεί».

Ανησυχία σε ΗΠΑ και Γερμανία

Το State Department ζήτησε αυτοσυγκράτηση εκφράζοντας την ίδια στιγμή τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η αμερικανική τοποθέτηση έφερε θύελλα αντιδράσεων από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά Μέσα που μιλούν για σκανδαλώδη ανακοίνωση που εξισώνει τους Τούρκους αμάχους με αυτούς που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

Κατανόηση για τις τουρκικές ενέργειες εξέφρασε το Κρεμλίνο προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχει η ένταση στην περιοχή.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την ένταση. Η κατάσταση μπορεί να γίνει μπούμερανγκ και να επιδεινώσει την κατάσταση ασφάλειας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όμως, ένταση υπήρξε και κατά τη σημερινή επίσκεψη στην Άγκυρα της Γερμανίδα υπουργού Εσωτερικών.
Η Νάνσι Φέζερ ζήτησε επίλυση των διαφορών με βάση την αναλογικότητα των μέτρων, με τον Τούρκο ομόλογό της Σουλεϊμάν Σοϊλού να της απαντά πως δεν υπήρξε αναλογικότητα για τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η Φέζερ επανήλθε λέγοντας πως οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και οι όποιες απαντήσεις στην τρομοκρατία θα πρέπει να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξουδετερώθηκε δίκτυο ρωσικής προπαγάνδας που πλήρωνε Ευρωπαίους πολιτικούς

Στον πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας που φέρεται να διεξάγει η Ρωσία στην Ευρώπη για τον οποίο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες, αναφέρεται δη...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...