Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Αμερικανοί: Επιστήμονες «άκουσαν» επαναλαμβανόμενα γρήγορα ραδιοσήματα από το διάστημα

Πλανήτης

Επαναλαμβανόμενη ραδιοφωνική έκρηξη που προέρχεται από γαλαξία 1,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Nature, είναι η δεύτερη φορά που οι ειδικοί λαμβάνουν παρόμοια επαναλαμβανόμενα εξωγήινα ακούσματα από τόσο μακριά παρουσιάζοντας το σημαντικό αυτό εύρημα στην 233η συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ.

Αυτές οι ριπές ραδιοσυχνοτήτων δεν είναι σπάνιες στο διάστημα ωστόσο αυτό το φαινόμενο συναντάται για δεύτερη φορά.

Η πρώτη ανακαλύφθηκε το 2015 από το ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo και αποκαλύφθηκε το 2018.

Διευκρινίζεται πως έως τώρα, υπήρχε μόνο ένα γνωστό επαναλαμβανόμενο FRB (ραδιοσήμα). «Έχοντας περισσότερους αναμεταδότες και περισσότερες πηγές διαθέσιμες για μελέτη, μπορεί να κατανοήσουμε αυτά τα κοσμικά παζλ  από πού προέρχονται και τι τα προκαλεί», σημείωσε η Ingrid Stairs, αστροφυσικός στο UBC της Καλιφόρνιας.

Τέλος, επισημαίνεται, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, πως τα επαναλαμβανόμενα σήματα πιθανότατα δείχνουν ότι υπάρχει  ένας ουσιαστικό πληθυσμός επαναλαμβανόμενων σημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Φόρτωση άρθρων...