Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αμερικανός στρατηγός: «Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι είτε νεκρός, είτε στη φυλακή»

Συνεχίζεται το μυστήριο με την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά από την ανταρσία στη Ρωσία κατά του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που έληξε έπειτα από παρέμβαση της Λευκορωσίας.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός και αν είναι, θα είναι σε κάποια φυλακή», δήλωσε στο ABC News ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, Ρόμπερτ Άμπραμς, ερωτηθείς για την τύχη του επικεφαλής της Wagner, μετά και την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση φέρεται να έγινε στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας από τη Wagner.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, προκαλεί αμφιβολίες στον Αμερικανό στρατηγό για το εάν υπήρξε όντως τέτοια συνάντηση.

«Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν», πρόσθεσε με νόημα.

Μετά την ανταρσία της Wagner, που βρέθηκε πολύ κοντά στη Μόσχα, ανακοινώθηκε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στη Λευκορωσία και ότι δεν θα διωχθεί, με παρέμβαση του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, ο Λουκασένκο είπε ότι ο ιδρυτής της Wagner είναι στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...