Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ερντογάν: «Περιμένουμε από τους Συμμάχους να άρουν τους περιορισμούς στην πώληση όπλων στην Άγκυρα»

Η Τουρκία περιμένει από όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις και τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνάντησε είχαν θετική θέση σχετικά με την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

«Μετά τα θετικά βήματα που βλέπουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αρχίσουμε την εργασία για εφαρμογή των υποσχέσεων που έχουμε δώσει», ανέφερε ο Ερντογάν, μερικές ημέρες αφότου συμφώνησε απροσδόκητα να στείλει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 30 Απριλίου

Γεγονότα 1789: Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 1803: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία για 15 εκατομμύρια δολάρια. ...

Φόρτωση άρθρων...