Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Αναστασιάδης: «Η Ε.Ε. να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν είναι αποδεκτή»

Την ανάγκη να δράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τρόπο που να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως η συμπεριφορά της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Πράγα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Νίκο Αναστασιάδη στην Πράγα, είπε ότι κατά το άτυπο Συμβούλιο «οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συζητήσεις αναφορικά με τη συνέχιση παροχής οικονομικής, στρατιωτικής και άλλης βοήθειας προς τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Επίσης, συζήτησαν για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα, με τον οικονομικά προσφορότερο τρόπο, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν εξάλλου, λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ανάγκη στήριξης της αγοράς εργασίας και η προστασία ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τις προτάσεις και τις θέσεις της Κύπρου στα θέματα που συζητήθηκαν και υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ανατολική Μεσόγειος και, βεβαίως, η Κύπρος, στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού στόχου για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Σε αυτό το θέμα, ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο και για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, και βεβαίως, αναφέρθηκε και στη συνεχιζόμενη στάση της Τουρκίας, με την οποία υποσκάπτει τις κυρώσεις που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει κατά τέτοιο τρόπο που να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ανακοίνωσε απώθηση καταδρομικού των ΗΠΑ που «παρεισέφρησε παράνομα»

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι πυραυλοφόρο καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «παρεισέφρησε παράνομα» σε ύδατα κοντά στα νησιά Σπράτλι, στη Νότια Σ...

Φόρτωση άρθρων...