Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Ανατριχιαστικό βίντεο από το σεισμό στην Τουρκία: Τα 70 δευτερόλεπτα του τρόμου, το έδαφος αναπηδούσε

Πλανήτης

Ένα νέο βίντεο από τη στιγμή που ο φονικός σεισμός των 7,8 Ριχτέρ χτυπάει την Τουρκία ήρθε στο φως. Σε αυτό αποτυπώνεται ο απόλυτος τρόμος που διήρκησε 70 δευτερόλεπτα.

Κάμερα ασφαλείας σε σπίτι κατέγραφε τον εξωτερικό χώρο όταν χτύπησε ο εγκέλαδος με τα πλάνα να είναι ανατριχιαστικά.

Το έδαφος αναπηδούσε, τα αυτοκίνητα που ήταν στο δρόμο σχεδόν «χοροπηδούσαν», ενώ ένα κτίριο μοιάζει να μετακινείται.
Μάλιστα από την ένταση του σεισμού η κάμερα έσπασε.

 

Το ανατριχιαστικό βίντεο από το σεισμό στην Τουρκία


 

 

Σεισμός στην Τουρκία: Η τραγωδία σε αριθμούς

 

  • Θάνατοι: Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 21.726 νεκροί, περισσότεροι από τους 18.400 νεκρούς του σεισμού του 2011 κοντά στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.
  • Τραυματίες: 75.592 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως τραυματίες στην Τουρκία και τη Συρία.
  • Επιβίωση: Από τον πρώτο σεισμό έχουν περάσει 104 ώρες, γεγονός που ανεβάζει τις πιθανότητες επιβίωσης στο 6% περίπου, σύμφωνα με τους ειδικούς.
  • Επιπτώσεις: 23 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να επηρεαστούν από την καταστροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  • Κτίρια: 12.000 καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές στην Τουρκία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλά κατέρρευσαν λόγω της χαλαρής εφαρμογής των κανονισμών οικοδομικών κανόνων.
  • Μετασεισμοί: 647 ακολούθησαν τους πρώτους σεισμούς μεγέθους 7,8 και 7,5 βαθμών, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.
  • Βοήθεια: Περισσότερες από 40 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια και συνδρομή στην Τουρκία και τη Συρία. Η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει στην Τουρκία 1,5 δισ. λίρες (1,78 δισ. δολάρια) για βοήθεια και χρηματοδότηση.
  • Μετακινήσεις: 28.044 άνθρωποι έχουν φύγει αεροπορικώς ή έχουν απομακρυνθεί από το Καχραμανμάρας, μια από τις πιο σκληρά πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με την Αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 24 Φεβρουαρίου

Γεγονότα 391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία 1582: Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' ανακοινώνει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο 1607: Πρεμιέρα του «Ορ...

ΗΠΑ: Άνδρας κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια ακούγοντας εμπιστευτικό τηλεφώνημα της συζύγου του

Τεράστια κέρδη από εσωτερική πληροφόρηση αποκόμισε ένας Αμερικανός η δραστηριότητα του οποίου απασχόλησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Ο άνδρας από το Τέξας, o οποίο...

Γαλλία: Ρώσοι κατάσκοποι οργάνωσαν την επιχείρηση με τα αστέρια του Δαβίδ σε κτίρια του Παρισιού

Τα αστέρια του Δαβίδ που βρέθηκαν σχεδιασμένα με σπρέι σε κτίρια στην περιοχή του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μέρος μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ...

Φόρτωση άρθρων...