Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μολδαβία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Νατάλια Γκαβριλίτσα

Πλανήτης

Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτσα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της παραιτείται επικαλούμενη την έλλειψη στήριξης καθώς επιχειρούσε να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθεί στην ΕΕ.

«Η Μολδαβία αναμένεται με ανοικτές αγκάλες από την ΕΕ. Η Μολδαβία έχει φίλους. Αν η κυβέρνηση είχε την ίδια στήριξη στην πατρίδα, θα είχαμε προοδεύσει περισσότερο και πιο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την παραίτησή μου», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι κανείς δεν περίμενε ότι η κυβέρνησή της, που εξελέγη το καλοκαίρι του 2021, «θα έπρεπε να διαχειριστεί τόσες πολλές κρίσεις που προκλήθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία».

Η πρωθυπουργία της Γκαβριλίτσα σημαδεύτηκε από μια μακρά σειρά προβλημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται μια οξεία ενεργειακή κρίση, ο ραγδαία αυξανόμενος πληθωρισμός και αρκετά«ατυχήματα», όπως το γεγονός ότι πύραυλοι από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία διέσχισαν τον ουρανό της.

Η νέα κυβέρνηση θα διοριστεί από την πρόεδρο Μάια Σαντού και στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Μολδαβίας, το οποίο έχει 101 έδρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Φόρτωση άρθρων...