Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Άνοια: Η εφαρμογή που μπορεί να την ανιχνεύσει σε λιγότερο από πέντε λεπτά

Αλλάζουν τα δεδομένα της έγκαιρης διάγνωσης διαταραχών, όπως η άνοια και η νόσος Πάρκινσον. Ένα νέο τεχνολογικό application διακρίνει τα πρώιμα σημάδια σε ελάχιστο χρόνο.

Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ από τους ερευνητές του υγειονομικού συστήματος Northwestern Medicine θα μπορούσε να γλιτώσει χρόνο και κόπο όσων υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, μαζί και τη γρήγορη διάγνωση της άνοιας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Όπως αναφέρουν, τα συνολικά περισσότερα από 50 διαγνωστικά τεστ δίνουν τα αποτελέσματα μέσα σε 5 μόλις λεπτά. Αυτά καλύπτουν εξετάσεις νοητικής, κινητικής, αισθητηριακής και συναισθηματικής κατάστασης, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα πρώιμα σημάδια μέσα από ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.

«Το πρόβλημα στην κλινική περίθαλψη σήμερα είναι ότι κανείς δεν έχει χρόνο για μακροχρόνιες εξετάσεις για τα πάντα. Yπάρχει, δηλαδή ανάγκη για αρκετά πιο σύντομες εξετάσεις», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Richard Gershon, αντιπρόεδρος έρευνας στο τμήμα ιατρικών κοινωνικών επιστημών της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern.

Η εφαρμογή ονομάζεται NIH Toolbox® V3 και είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ στο Apple Store. Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει καλύπτουν την ανάγκη για πρώιμη διάγνωση διαφορετικών πεδίων, από την εύρεση κάποιας νοητικής διαταραχής στην προσχολική ηλικία μέχρι τους ηλικιωμένους που ανησυχούν για την υγεία του εγκεφάλου τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...