Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ανοίγει και πάλι το πέρασμα της Ράφα για ξένους πολίτες – Στο Ισραήλ ξανά ο Μπλίνκεν

Πλανήτης

Περισσότεροι ξένοι ετοιμάζονται σήμερα να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει το βομβαρδισμό και τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον 320 ξένοι πολίτες από έναν αρχικό κατάλογο 500, καθώς και δεκάδες σοβαρά τραυματισμένοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πέρασαν στην Αίγυπτο την Τετάρτη μέσω του περάσματος της Ράφα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Χαμάς.

Κάτοχοι διαβατηρίων της Αυστραλίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Φινλανδίας, της Ινδονησίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών απομακρύνθηκαν.

Αξιωματούχοι στη Γάζα δήλωσαν πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει και πάλι σήμερα ώστε να μπορέσουν να φύγουν περισσότεροι ξένοι. Διπλωματική πηγή δήλωσε πως περίπου 7.500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα αναχωρήσουν από τη Γάζα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

«Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση περίπου 7.000 αλλοδαπών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράτ δήλωσε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται “να διευκολύνει την υποδοχή και την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα” και πρόσθεσε ότι αυτοί είναι “περίπου 7.000” “πάνω από 60” υπηκοοτήτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε σε συνάντηση στο Κάιρο εκπροσώπους ξένων πρεσβειών για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που χρειάζονται για να επιτραπεί η είσοδος πολιτών των χωρών τους στην Αίγυπτο από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο

«Μοναχικό λύκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Μάτους Σούτα Έστοκ ανέφερε ότι ο δ...

Φόρτωση άρθρων...