Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Απειλεί ξανά ο Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο, αλλά δεν βιάζεται να το κάνει»

Πλανήτης

Η Ρωσία παραμένει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και είναι πλήρως έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά δεν «δεν βιάζεται προς το παρόν», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στις 13 Μαρτίου.

Σε συνέντευξή του σε κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 15ης έως 17ης Μαρτίου, δήλωσε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της.

«Από στρατιωτικο-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Πούτιν στην τηλεόραση Rossiya-1 και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η χώρα είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν ότι αν αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ρωσικό έδαφος -ή στην Ουκρανία- η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την κίνηση αυτή ως επέμβαση.

«(Στις Ηνωμένες Πολιτείες) υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων και στον τομέα της στρατηγικής αυτοσυγκράτησης», είπε ο κ. Πούτιν και πρόσθεσε: «Επομένως, δεν νομίζω ότι εδώ όλα βιάζονται προς αυτό (την πυρηνική αντιπαράθεση), αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Το πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου

Ο κ. Πούτιν επανέλαβε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων περιγράφεται στο πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου, την πολιτική του που καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της. «Τα όπλα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμε», δήλωσε ο Πούτιν. «Έχουμε τις δικές μας αρχές».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούσαν πυρηνικές δοκιμές, η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, πρόσθεσε στην εκτενή συνέντευξη. «Δεν είναι απαραίτητο … πρέπει ακόμη να το σκεφτούμε, αλλά δεν αποκλείω να κάνουμε το ίδιο».

Ωστόσο, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αντιμετώπισε ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022. “Γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 30 Απριλίου

Γεγονότα 1789: Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 1803: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία για 15 εκατομμύρια δολάρια. ...

Λονδίνο: Ανδρας επιτέθηκε με σπαθί σε πολίτες και αστυνομικούς – 4 τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας που κρατούσε σπαθί, επιτέθηκε σε πολίτες και αστυνομικο...

Φόρτωση άρθρων...