Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Αποτυχημένη η εκτόξευση δορυφόρου της Βρετανίας

Πλανήτης

Σε αποτυχία κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η προσπάθεια της Βρετανίας να εκτοξεύσει δορυφόρους στο διάστημα. Η Virgin Orbit ανακοίνωσε ότι ο πύραυλός της είχε υποστεί μια «ανωμαλία» που τον εμπόδισε να φτάσει σε τροχιά.

Η αποστολή «οριζόντιας εκτόξευσης» είχε ξεκινήσει από την παραθαλάσσια πόλη Newquay στη νοτιοδυτική Αγγλία, με τον πύραυλο LauncherOne της Virgin να μεταφέρεται κάτω από το φτερό ενός τροποποιημένου Boeing 747 με την ονομασία «Cosmic Girl», και αργότερα απελευθερώθηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Φαίνεται ότι έχουμε μια ανωμαλία που μας εμπόδισε να φτάσουμε σε τροχιά. Αξιολογούμε τις πληροφορίες», ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...