Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Αυστραλία: Οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της πόλης Κουίνσλαντ

Πλανήτης

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αυστραλία από πλημμύρες. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα τροπικού κυκλώνα και σύμφωνα με τις Αρχές είναι η χειρότερη πλημμύρα που καταγράφηκε ποτέ στην Αυστραλία.

Σπίτια, κτίρια, δρόμοι και γέφυρες έχουν πλημμυρίσει. Ωστόσο, σωστικά συνεργεία απομάκρυναν στη διάρκεια της νύχτας πάνω από 300 άτομα τα οποία εγκλωβίστηκαν στα σπίτια.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από τις πλημύρες αλλά ένα κοριτσάκι 10 ετών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό.

Μετά τις πλημμύρες το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία τεράστια λάσπη ενώ μέχρι κροκόδειλοι κολυμπούν μέσα σε αυτήν, σύμφωνα με το τοπικά μέσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...