Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή της σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων στον αέρα

Πλανήτης

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στον αέρα, κοντά στο τουριστικό πάρκο αναψυχής Sea World στην περιοχή του Gold Coast της Αυστραλίας, δείχνει ένα βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας ενός εκ των δύο ελικοπτέρων.

Η σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 13 να τραυματιστούν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε το δίκτυο 7NEWS της Αυστραλίας, ένας επιβάτης προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον πιλότο ότι ένα άλλο ελικόπτερο προσέγγιζε το δικό τους. 

Ο επιβάτης, που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, εμφανίζεται να χτυπά επανειλημμένα και επιτακτικά τον πιλότο στον δεξιό ώμο.

Τέσσερα άτομα του δεύτερου ελικοπτέρου, που πετούσε πιο χαμηλά, σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών, ο πιλότος, δύο Βρετανοί και μία 36χρονη γυναίκα από το Σίδνεϊ. 

Ο γιος της 36χρονης τραυματίστηκε και έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις. Ο πατέρας του κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί γι’ αυτόν, για να μπορέσει να ξυπνήσει και να έχει γρήγορη ανάρρωση.

Το δυστύχημα

Το δυστύχημα έγινε όταν το ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν και το άλλο απογειωνόταν, με αποτέλεσμα το ένα να προσκρούσει στο έδαφος και το δεύτερο να καταφέρει να προσγειωθεί.

Το δεύτερο ελικόπτερο υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει στην άμμο, σώζοντας τους τέσσερις επιβάτες που επέβαιναν, εκ των οποίων τέσσερις τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, που μετά την προσγείωσή του, προσπάθησε να απεγκλωβίσει τους επιβάτες του, κόβοντας τις ζώνες τους με μαχαίρι και βοηθώντας τους να σταθούν στα πόδια τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...