Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

BBC: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα

Πλανήτης

Το BBC εξηγεί τι σημαίνει η κίνηση των τριών χωρών, χαρακτηρίζοντας σπάνια και σημαντική την κίνησή τους.

Όπως αναφέρει, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αναγνωρίζει ήδη την Παλαιστίνη ως κράτος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, 143 από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Μέχρι σήμερα το πρωί, μόνο εννέα ευρωπαϊκές χώρες υποστήριζαν την κρατική υπόσταση της Παλαιστίνης και οι περισσότερες από αυτές έλαβαν την απόφαση το 1988, όταν ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ. Έτσι, το γεγονός ότι η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία προστίθενται στον αριθμό τους είναι σπάνιο και σημαντικό.

Οι χώρες αυτές ελπίζουν όχι μόνο να σηματοδοτήσουν συμβολική υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους, αλλά και να δώσουν κάποια ώθηση σε μια πολιτική διαδικασία που ελπίζουν ότι θα μπορούσε να συμβάλει στον τερματισμό των συγκρούσεων.

Πολλές αραβικές χώρες δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν στην αστυνόμευση και την ανοικοδόμηση μιας μεταπολεμικής Γάζας μόνο εάν η Δύση αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης ως μέρος αυτής της πολιτικής διαδικασίας. Αλλά οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αναγνώριση θα πρέπει να γίνει μόνο ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση.

Έτσι, η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία παίζουν ένα διπλωματικό χαρτί που ελπίζουν ότι θα πάρουν και άλλοι. Αλλά δεν θα αλλάξουν την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Τραμπ κατά FBI: «Συνωμοσιολογικές μπούρδες για διανοητικά καθυστερημένους» ότι με χτύπησε θραύσμα και όχι σφαίρα

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Ντόναλντ Τραμπ στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υ...

Φόρτωση άρθρων...