Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Bild: Τα μπόνους και τα προνόμια για τους υπαλλήλους της Κομισιόν

Ειδικά προνόμια απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Οι εργαζόμενοι στην Κομισιόν έχουν άδεια από 24 έως 30 ημέρες. Για τον λόγο αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση για μία θέση μόνιμου υπαλλήλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για παράδειγμα, οι μισθοί για τους 18.250 μόνιμους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυμαίνονται από 2.745 έως 21.671 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα οι μισθοί τους αυξήθηκαν κατά 4,4%.

Βεβαίως υπάρχουν και τα επιδόματα που ενισχύουν σημαντικά τις μισθολογικές τους απολαβές, όπως το επίδομα για ταξίδια στο εξωτερικό, ύψους 596 ευρώ, το επίδομα παιδιού 439 ευρώ, το εκπαιδευτικό επίδομα 107 ευρώ, το επίδομα για το σχολείο των παιδιών 293 ευρώ και το επίδομα στέγασης 201 ευρώ.

Ακόμα, οι υπάλληλοι στην Κομισιόν λαμβάνουν εφάπαξ ένα ποσό, ύψους 892 ευρώ, για να κάνουν τις εκδρομές τους στη βελγική πρωτεύουσα.

Επίσης, τα παιδιά των μόνιμων υπαλλήλων μπορούν να φοιτούν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας δίδακτρα, άνω των 10.000 ευρώ.

Ακόμη, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των υπαλλήλων στην Κομισιόν, είναι ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 66 ετών.

Έπειτα από 39 χρόνια προϋπηρεσίας, η σύνταξη που μπορούν να λάβουν, υπολογίζεται βάσει του 70% του βασικού τους μισθού.

Μετά από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας, έχουν επίσης το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν λαμβάνοντας το 18% του βασικού τους μισθού σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Το περίεργο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν το μέτρο της συνταξιοδότησης στην ηλικία των 70 ετών.

Από τις πλευρά της, η Ένωση Ευρωπαίων Φορολογουμένων ζητά εδώ και μήνες την κατάργηση των ειδικών προνομίων για τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε συνέντευξή του στη «Bild», o Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μίχαελ Γέγκερ, αναφέρει: «Οι απλοί φορολογούμενοι μπορούν μόνο να ονειρεύονται τέτοια προνόμια. Είναι καιρός να υπάρξει διαφάνεια και να περιοριστούν τα επιδόματα πολυτελείας. Σε περιόδους προϋπολογισμών που χωλαίνουν, η Ε.Ε πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να βάλει τέλος στην πολυτελή εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της».

Μόνο το 6,4% των εργαζομένων στην Κομισιόν είναι Γερμανοί. Το 10,1% των υπαλλήλων στην Κομισιόν είναι Γάλλοι και το 13,2% Ιταλοί, προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Φόρτωση άρθρων...