Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Γαλλία: Bίντεο δείχνει πελάτες εστιατορίου να τρώνε αμέριμνοι την ώρα που καίνε φωτιές έξω από το μαγαζί

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του Twitter και φέρεται να απεικονίζει Γάλλους πολίτες να απολαμβάνουν αμέριμνοι το γεύμα τους σε εστιατόριο, την ώρα που έξω από το μαγαζί καίνε φωτιές από τις ταραχές για το συνταξιοδοτικό.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε σε πολλούς λογαριασμούς στο Twitter και οι χρήστες ισχυρίζονται ότι απεικονίζει πρόσφατη σκηνή στη Λυών. 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ίαν Μπρέμερ πόσταρε στον λογαριασμό του το κλιπ με τη λεζάντα «Η Γαλλία γίνεται η επιτομή του meme "this is fine"».

Το βίντεο έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς σχολιαστές να αναδεικνύουν την ομοιότητα ανάμεσα στην σκηνή και το meme με τον ανθρωπόμορφο σκύλο που επιμένει ότι... όλα πάνε καλά, ενώ κάθεται σε ένα δωμάτιο τυλιγμένο στις φλόγες. 

Πάντως, υπήρξαν και αρκετοί σχολιαστές της ανάρτησης του Μπρέμερ και άλλων αντίστοιχων post που εξέφρασαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ένα σχόλιο αναφέρει ότι η αντανάκλαση των παραθύρων στο εστιατόριο προκαλεί οπτική ψευδαίσθηση, και ότι στην πραγματικότητα οι φωτιές στο φόντο είναι λιγότερες με μικρότερης έκτασης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Σαν σήμερα - 8 Μαΐου

Γεγονότα 1821: Οι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς 1886: Ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον πουλάει για πρώτη φορά ένα πατενταρισμένο φαρμακευτικό σκεύασ...

Φόρτωση άρθρων...