Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Brexit: Λιθουανός ευρωβουλευτής προκαλεί τον ακροδεξιό Φάρατζ με στοίχημα 1 εκατ. ευρώ

Πλανήτης

Ένα πρωτότυπο μήνυμα έλαβε σήμερα το γραφείο του Βρετανού Ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φαράτζ, τον αρχηγό των Ευρωσκεπτικιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κύριο υπέρμαχο του Brexit από τον Λιθουανό Ευρωβουλευτή Αντάνας Γκουόγκα.

Ο Λιθουανός Ευρωβουλευτής γνωστός και ως «Tony G» στη Λιθουανία, πρώην επαγγελματίας παίκτης πόκερ και τηλεοπτική περσόνα, προκάλεσε τον γνωστό Βρετανό ευρωσκεπτικιστή με ένα εκατομμύριο ευρώ, που θα δοθεί στη συνέχεια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Στην επιστολή του Γκουόγκα προς τον Νάιτζελ Φαράτζ ο Λιθουανός πρώην επαγγελματίας παίκτης πόκερ λέει: «Κάθε φορά που σε βλέπω στις Βρυξέλλες, όχι πολύ συχνά, πάντα γυρνάς τη πλάτη σου σε όλους – εγώ δεν θα γύρναγα τη πλάτη μου όμως σε ένα στοίχημα σε κανέναν.

Γνωρίζω επίσης πως σου αρέσει να στοιχηματίζεις καθώς σε είδα να ποντάρεις 1000 λίρες για το Brexit. Τι θα έλεγες να ανεβάζαμε το ποσό στο ένα εκατομμύριο ευρώ όμως Νάιτζελ; «Τα βλέπεις»;

Ενημέρωσε με, όλοι είναι νικητές έτσι καθώς τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς»!

Λέγοντας πως έχει ζήσει στο Λονδίνο και θαυμάζει το Ηνωμένο Βασίλειο ο Αντάνας Γκουόγκα θεωρεί στην επιστολή του πως ο μόνος κερδισμένος από ένα Brexit θα είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, και έχοντας ζήσει «υπό τον ζυγό της Μεγάλης Αρκούδας» (όπως χαρακτηρίζει την κατοχή της Λιθουανίας από την ΕΣΣΔ), δεν νιώθει ασφαλής χωρίς την Μεγάλη Βρετανία.

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η έκκληση του για μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Μεγάλη Βρετανία μέρος της και όχι εκτός, καθώς ο Λιθουανός Ευρωβουλευτής δεν θα ήθελε «να αφεθεί η Ευρώπη στην Γερμανία και τη Γαλλία».

Το κατά πόσο πάντως έπειτα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο πάντα ετοιμόλογος ηγέτης του Βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φαράτζ θα αποδεχθεί τη πρόκληση, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Η επιστολή του Λιθουανού ευρωβουλευτή

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...