Τρίτη
07 Μαΐου 2024

CNN: Ισραήλ και Χαμάς πλησιάζουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Πλανήτης

Το Ισραήλ και η Χαμάς πλησιάζουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, η οποία περιλαμβάνει μακρά παύση των εχθροπραξιών, μετέδωσε το CNN.

«Το Ισραήλ και η Χαμάς πλησιάζουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ με αντάλλαγμα μια πολυήμερη παύση των εχθροπραξιών», ανέφερε το αμερικανικό κανάλι. 

«Ορισμένοι όμηροι μπορεί να απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες», πρόσθεσε το CNN, που επικαλείται πληροφορίες από Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Οι πηγές του αμερικανικού καναλιού ανέφεραν ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές προσεγγίζουν σταδιακά σε μια συμφωνία, αλλά οι διαπραγματεύσεις παραμένουν ασταθείς και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο Λίβανο, Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε ότι η τελική φόρμουλα για τη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Φόρτωση άρθρων...