Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Daily Mail: Σε θέση ετοιμότητας για τον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο - Φινλανδία και Σουηδία συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Πλανήτης

Στα ύψη βρίσκεται το γεωπολιτικό θερμόμετρο ενώ εντείνεται η επιθετική στάση της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ και τη Δύση λόγω στήριξης των δύο πλευρών στην Ουκρανία. Ενόσω το Κρεμλίνο εξαπολύει ευθείες απειλές, επιχειρώντας να ανατρέψει τη διεύρυνση της βορειοατλαντικής συμμαχίας, προχωρά και σε αλλεπάλληλες επιδείξεις ισχύος, τη στιγμή που δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην Ουκρανία. 

Γράφοντας για την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να συμμετάσχουν στη μεγάλης κλίμακας άσκηση Baltops 22, η βρετανική Daily Mail κυκλοφορεί δημοσίευμα με τον εξής τίτλο: «Έτοιμοι για τον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο: Σουηδικά και φινλανδικά στρατεύματα ακολουθούν τους Αμερικανούς στρατιώτες στην τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ μετά τις απειλές του Πούτιν προς τις σκανδιναβικές χώρες ενώ συγκρίνει τον εαυτό του με τον Πέτρο τον Μεγάλο». 

«Ο Πέτρος ο Μεγάλος διεξήγαγε τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο επί 21 χρόνια. Ήταν σε πόλεμο με τη Σουηδία, πήρε κάτι από αυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος. 

Ο παραλληλισμός στον οποίο προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συνέκρινε τον εαυτό του με τον πρώην τσάρο της Ρωσίας, στην επέτειο των 350 ετών από τη γέννηση του Πέτρου του Μεγάλου, ερμηνεύτηκε ως κίνηση απειλής, τη στιγμή που οι σκανδιναβικές χώρες, φοβούμενες για την εδαφική τους ακεραιότητα, επιθυμούν - όπως φαίνεται - να βάλουν τέλος στο καθεστώς στρατιωτικής ουδετερότητάς τους και υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. 

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και συνεχίστηκε μέχρι και τις 12 του μήνα. 

Σε αυτήν συμμετείχαν 7.000 μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων και 45 πλοία από 16 χώρες, με τη συμμετοχή Σουηδίας και Φινλανδίας. 

Παράλληλα, συμμετείχαν Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο δίκτυο μεταφορών στο Λονδίνο - Προβλήματα σε μετρό και λεωφορεία

Το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου αναμένεται να παραλύσει σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό και λεωφορεία στη Βρετανία θα απεργήσουν για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, μ...

Η Apple εντόπισε κενό ασφαλείας που επιτρέπει «εισβολή» χάκερ σε πολλά μοντέλα iPhone, iPad και Mac

Η Apple συνιστά στους κατόχους πολλών μοντέλων των iPhone, iPad και Mac να κάνουν επειγόντως ενημερώσεις στο λογισμικό τους, καθώς διαπίστωσε πως υπάρχει κενό ασφαλείας που θα μπορ...