Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δεν πάει ο Αμπάς στη συνάντηση με Μπάιντεν, Αμπντάλα και Σίσι

Δεν θα πάει ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς, στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη τετραμερή Σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β'.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων ακύρωσε τη συμμετοχή του στην τετραμερή σύνοδο στην Ιορδανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομείο της Γάζας.

Αυτό μετέδωσε το Associated Press και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα κορυφαίο Παλαιστίνιο αξιωματούχο. 
Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου έχει ως πρώτο στόχο να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που προχωρά σε αντίποινα έναντι της Χαμάς.

Παράλληλα, με την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, ο Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει να ασκήσει πίεση στα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου τα αντίποινα να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες μεταξύ αμάχων.

Ωστόσο, μετά το μακελειό σε νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ, και την απόσυρση Αμπάς από την τετραμερή, η διπλωματική απόπειρα του Μπάιντεν για επίλυση της κρίσης φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...