Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Διάγγελμα ηγέτη της Χεζμπολάχ: «100% παλαιστινιακή η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου»

Σε διάγγελμα προχώρησε ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Ο Χασάν Νασράλα απευθύνεται στους οπαδούς του για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια στις οικογένειες των «μαρτύρων» όπως αποκαλεί τα θύματα της σύρραξης γιατί πήγαν κοντά στον Θεό, ο Νασράλα είπε ότι η «πλημμύρα του Αλ Ακσά» όπως αποκαλούν τον πόλεμο έχει επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα.

Μιλώντας ενώπιον εκατομμυρίων υποστηρικτών του όχι μόνο στο Λίβανο, ο Χασάν Νασράλα είπε ότι πολλές αλήθειες αποκαλύφθηκαν και πρέπει να τις μάθουν όλοι. Τόνισε ακόμα ότι το Ισραήλ είναι πιο εύθραυστο και από ιστό αράχνης.

Ο ηγέτης της Χεσμπολάχ χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «100% παλαιστινιακές». «Aυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους».

«Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο», τόνισε ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης.

Επίσης, ο Νασράλα υποστήριξε ότι οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου δεν δολοφονήθηκαν από την Χαμάς αλλά από το Ισραήλ.

Ακόμα, είπε ότι η επίθεση σχεδιάστηκε μυστικά από την παλαιστινιακή ομάδα και θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες.

«Αυτή η ένδοξη επιχείρηση έχει προκαλέσει σεισμό όσον αφορά την ασφάλεια, τον στρατό, την πολιτική, τη διπλωματία, ακόμη και ψυχολογικά», είπε. «Θα έχει βαθιές στρατηγικές επιπτώσεις».

Στο Ισραήλ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», ειδικά στα σύνορα με το Λίβανο σε περίπτωση που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δώσει το πράσινο φως στους φανατικούς υποστηρικτές του να μπουν στον πόλεμο.

Από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει.

Η Χεζμπολάχ – η οποία, όπως και η Χαμάς, θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις είναι η μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική δύναμη στον Λίβανο. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις της ομάδας αντηχούν πολύ πέρα από τη βάση υποστήριξής της και πολλοί περιμένουν με αγωνία την ομιλία του Νασράλα – οπαδοί και εχθροί.
Το πού βρίσκεται ο Νασράλα, όπως πάντα, παραμένει ένα μυστήριο.

Η ομιλία μεταδόθηκε σε δημόσιες προβολές που διοργανώνονται από την ομάδα σε όλη τη χώρα και πλαισιώνεται από τη Χεζμπολάχ ως μια σημαντική στιγμή.

O Νασράλα επιμένει ότι η Χεζμπολάχ δεν έπαιξε κανένα ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι η αποστολή είχε σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με άκρα μυστικότητα:

"Αυτή η μεγάλη, μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ήταν καθαρά αποτέλεσμα παλαιστινιακού σχεδιασμού και εφαρμογής. Η μεγάλη μυστικότητα έκανε αυτή την επιχείρηση μεγάλη επιτυχία".

"Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου" είπε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ. Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία επί των φατριών της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε καν και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα».

«Το Ισραήλ δεν έχει κατάφερει τίποτα στο στρατιωτικό επίπεδο»

Ο Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων. Προσθέτει ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δείχνει την ανοησία και την ανικανότητα του Ισραήλ γιατί αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποκαλεί το Ισραήλ "εύθραυστο", λέει ότι για έναν ολόκληρο μήνα δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα.

Ο Νασράλα λέει ότι η επιχείρηση της Χαμάς καθιέρωσε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. Χαρακτηρίζει σωστή, σοφή και θαρραλέα την απόφαση της παλαιστινιακής ομάδας να εξαπολύσει την πλημμύρα της Al-Aqsa, προσθέτοντας ότι ήρθε στη σωστή χρονική στιγμή. Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ λέει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ισραήλ τώρα είναι ότι θέτει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

Το κράτος των ΗΠΑ «ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα» και στους λαούς της περιοχής, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ είναι "μόνο ένα εργαλείο" και οι ΗΠΑ "το χρησιμοποιούν".

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι επικεφαλής της Χεζμπολάχ επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...