Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Διάγγελμα Ζελένσκι: Μου είπαν ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή – Θα την κάνω μέρα ενότητας

Πλανήτης

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Το αιφνιδιαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα έγινε αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία μέχρι το Σάββατο, ενώ σημείωσε ότι η Τετάρτη θα είναι ημέρα ενότητας και αργία, που σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιβ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν το προσωπικό που είχε απομείνει στην πρεσβεία τους στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, επικαλούμενος τη «δραματική επιτάχυνση της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων».

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ είχαν δώσει εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία, το οποίο δεν σχετίζεται με επείγουσες υπηρεσίες, να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, ο πυρήνας των εργαζομένων στην πρεσβεία, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοι μας και το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διπλωματικές και βοηθητικές προσπάθειες με στόχο τη στήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Πεντάγωνο: Η ρωσική στρατιωτική δύναμη ενισχύθηκε περαιτέρω

Η Ρωσία ενίσχυσε περαιτέρω τη στρατιωτική της δύναμη στα σύνορα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, παρά την ανακοίνωση της Μόσχας για το τέλος ορισμένων στρατιωτικών γυμνασίων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει άφθονες δυνατότητες στη διάθεσή του», είπε ο Κίρμπι στο CNN.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Γερμανία: Δυνάμεις ασφαλείας κάνουν εφόδους σε ιδιοκτησίες που σχετίζονται με τη Χαμάς

Δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν τέσσερις ιδιοκτησίες στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο της δράσης εναντίον οργάνωσης που φέρεται να υποστηρίζει την ισλαμιστική...

Σαν σήμερα - 17 Μαΐου

Γεγονότα 1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε Μεζ...

Φόρτωση άρθρων...