Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Διαψεύδει τις φήμες ο Καντίροφ για νεκρωτική παγκρεατίτιδα

Πλανήτης

Στη διάψευση των φημών ότι πάσχει από νεκρωτική παγκρεατίτιδα προχώρησε ο Ραμζάν Καντίροφ. Ο ηγέτης της Τσετσενίας ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο με τον ίδιο να αθλείται, προκειμένου να αποδείξει ότι χαίρει άκρας υγείας, λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Novaya Gazeta, σύμφωνα με το οποίο την τελευταία πενταετία πάσχει από νεκρωτική παγκρεατίτιδα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Καντίροφ και φερέφωνο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει υπό τον έλεγχό του, ένα βίντεο όπου μαζί με στενούς του συνεργάτες, αθλείται.

«Ο Καντίροφ θέλει να διαψεύσει το σχετικό ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα, Novaya Gazeta Europe, δημοσίευσε τη Δευτέρα μια έκθεση που ανέφερε ότι ο Καντίροφ διαγνώστηκε το 2019 με νεκρωτική παγκρεατίτιδα και δεν επιδέχεται θεραπείας. Με βάση το δημοσίευμα, το Κρεμλίνο έχει λάβει ήδη τα μέτρα του αναζητώντας ήδη τον διάδοχό του.

Ωστόσο, ο 47χρονος Καντίροφ άδραξε την ευκαιρία για να δείξει στους συμπολίτες του, όπως και στη διεθνή κοινότητα ότι είναι υγιής με το βίντεο που έχει ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, την οποία ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, η κατάσταση του Καντίροφ είναι μη αναστρέψιμη και για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Μόσχας καταστρώνει πλάνο για το πώς θα διατηρηθεί η σταθερότητα στην Τσετσενία, όταν δεν θα υπάρχει πια ο ηγέτης της.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον Ραμζάν Καντίροφ ηγέτη της Τσετσενίας το 2007 και έκτοτε υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων συστηματικών βασανισμών και εξωδικαστικών εκτελέσεων.

Το δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Πούτιν και γιατρούς της κλινικής του Κρεμλίνου όπου φέρεται να νοσηλεύτηκε ο πρόεδρος της Τσετσενίας το περασμένο φθινόπωρο. Τότε είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά φήμες ότι ο Ραμζάν Καντίροφ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συνεργάτες του ανέφεραν ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας είχε πάει στο νοσοκομείο προκειμένου να δει έναν θείο του και είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίσκεψη. 

Ωστόσο, η εφημερίδα Novaya Gazeta γράφει ότι αυτό ήταν ένα πρόσχημα, προκειμένου να παραμείνει κρυφό ότι νοσηλεύτηκε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...