Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Δίκη Φρέντι Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότεινε ο εισαγγελέας

«Για πολιτική φυλακή» κάνει λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK της Αλβανίας με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Για τον συγκατηγορούμενο και συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη. Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στο Ισραήλ υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν

Ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον φόβο μιας επίθεσης του Ιράν ή των πληρεξούσιών του στο Ισραήλ. Το σενάριο μιας ευρύτερης σύγκρουσ...

Μπομπ Μενέντεζ: Η δίκη του για δωροδοκία ξεκινά στις 6 Μαΐου – Ξεχωριστά θα δικαστεί η σύζυγός του

Κανονικά στις 6 Μαΐου, όπως έχει προγραμματιστεί, θα γίνει Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία. Ωστόσο η σύζυγος του, Ναντίν Μενέντεζ θα δικαστεί ξεχωριστά, σύμφων...

Φόρτωση άρθρων...