Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Δικηγόρος Καϊλή: «Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της» - Αύριο η κρίσιμη απόφαση (Videos)

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η κρίσιμη απόφαση για τη προφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate.

Συνάντηση με την πελάτισσά του, Εύα Καϊλή, επί περίπου τέσσερις ώρες, είχε απόψε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Στη συνάντηση, που έγινε στις φυλακές του Χάρεν, στο Βέλγιο, όπου κρατείται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ήταν παρών και ο έτερος δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, προκειμένου να καθοριστεί η υπερασπιστική της γραμμή αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για το Qatargate.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η Εύα Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική  κατάσταση και προβληματισμένη, ενώ αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Ήμασταν πολλές ώρες με την κυρία Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία» ανέφερε ακόμη.

«Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, δεν θα εξεταστεί αν είναι ένοχη ή αθώα, αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές», σχολίασε ακόμη, ενώ προσέθεσε ότι η Εύα Καϊλή ούτε είναι ύποπτη φυγής ούτε έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Αύριο η κρίσιμη απόφαση για τη προφυλάκιση ή όχι της Καϊλή

Ο Κώστας Ντάλτας, ποινικολόγος σχετικά με την αυριανή εμφάνιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή ξεκαθάρισε αύριο κρίνεται το θέμα της επικύρωσης του εντάλματος του ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι της ευρωβουλευτή.

Ο ποινικολόγος υπό το φως των νέων εξελίξεων έκανε την εξής εκτίμηση: «Έχω την εντύπωση με την ροή των γεγονότων ότι έχει κάποιες πιθανότητες αποφυλάκισης, μεγαλύτερες από εκείνες που είχαμε αξιολογήσει στην αρχή. Ακόμα όμως η κατάσταση είναι δυσμενής».

Για την επίσπευση της έρευνας στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχολίασε σχετικά: «Είναι μία εσωτερική έρευνα που γίνεται από τα ευρωπαϊκά όργανα. Είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι αξιόποινο».

«Στόχος της Ευρώπης είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα του Κατάρ να μην μείνει καμία σκιά και να κλείσει η πόρτα και σε άλλους επίδοξους στο μέλλον», κατέληξε ο ποινικολόγος με την τοποθέτησή του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...