Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δίωξη κατά Τραμπ: Παραδίδεται στις αρχές την Τρίτη ο τέως πρόεδρος

Πλανήτης

Την Τρίτη πρόκειται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Πρόκειται για την πρώτη φορά που θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος Αμερικανού πρώην προέδρου.

Ο τέως ηγέτης των ΗΠΑ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την 4η Απριλίου, την ώρα που φίλοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τραμπ στηλίτευσαν τη δίωξη.

Ενέργεια αντάξια χώρας του «τρίτου κόσμου» για τον έναν από τους γιους του, «κατάχρηση εξουσίας» για την αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων: η οικογένεια, οι σύμμαχοι, ακόμη και αντίπαλοι του κ. Τραμπ στην αμερικανική δεξιά κατήγγειλαν την Πέμπτη την άσκηση ποινικής δίωξης, στην οποία δεν βλέπουν παρά προσπάθεια να εμποδιστεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024.

«Ας το πούμε ξεκάθαρα παιδιά. Είναι κάτι αντάξιο κομμουνιστών. Θα έκανε τον Μάο, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ να κοκκινίσουν», είπε ο πρεσβύτερος γιος του πρώην προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του μέσω streaming.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μάχης για το μέλλον τη χώρας μας. Για την ίδια την ύπαρξή μας», συνέχισε, καταφερόμενος εναντίον του αφροαμερικανού δημοκρατικού εισαγγελέα που βρίσκεται πίσω από την άσκηση δίωξης, αυτού του «διεφθαρμένου αριστερού».

Μέσω Twitter, συμπλήρωσε πως οι αντίπαλοι του πατέρα του εργαλειοποιούν, μετατρέπουν σε «όπλο» τη δικαιοσύνη «για να αναμιχθούν στις εκλογές του 2024, για να σταματήσουν τον Τραμπ». Η «μοναδική λύση» είναι «να τον στείλουμε ξανά στον Λευκό Οίκο», έγραψε, προσθέτοντας τρία θαυμαστικά.

Πρόκειται για πράξη αντάξια χώρας «του τρίτου κόσμου», για «οπορτουνιστική στοχοποίηση πολιτικού αντιπάλου εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», πλειοδότησε ο αδελφός του Ερικ Τραμπ μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...