Τρίτη
14 Μαΐου 2024

ΔΝΤ: Παρακολουθούμε «στενά» την κατάσταση με την Silicon Valley Bank

Πλανήτης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανέφερε σήμερα (12/3) ότι παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, αλλά τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι η Ουάσινγκτον λαμβάνει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Reuters.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τρέχουν ενάντια στο χρόνο για να βρουν λύσεις και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται στην προστασία των καταθετών, καθώς οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποφύγουν ένα ευρύτερο bank run. Πάντως η Γέλεν ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν σκοπεύει να διασώσει την SVB.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Φόρτωση άρθρων...