Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Δουβλίνο: Σοβαρά επεισόδια μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο (Videos)

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο του δράστη», λέει η ιρλανδική αστυνομία.

Πλανήτης

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ στο Δουβλίνο μερικές ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι.  Διαδηλωτές εκτόξευσαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας μετά τον τραυματισμό τριών μικρών παιδιών σε μαχαιρώματα έξω από δημοτικό σχολείο στο Δουβλίνο.

Σε βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα, φαίνονται συγκρούσεις διαδηλωτών με άνδρες της αστυνομίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ένα πεντάχρονο κορίτσι, και μια γυναίκα γύρω στα 30 νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Αστυνομικοί με ασπίδες συγκρατούν το πλήθος στο κέντρο της πόλης και ένα αυτοκίνητο φέρεται να έχει πάρει φωτιά, εν μέσω οργής μετά την «αποτρόπαια επίθεση».

Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπαθούν να κλωτσήσουν και να γρονθοκοπήσουν αστυνομικούς και υπάρχουν συνεχείς συμπλοκές, με ρίψη μπουκαλιών.

Εν τω μεταξύ, φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα σε κατεστραμμένο τραμ της Luas, καθώς η βία συνεχίζεται στο κέντρο του Δουβλίνου.

Κυκλοφορούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης είναι Αλγερινός μετανάστης ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Στη συνοικία αυτήν, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Ντριου Χάρις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Αναστολή παράδοσης όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ο πιο στενός σύμμαχος του Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει ότι η στήριξή της προς το Τελ Αβίβ...

Φόρτωση άρθρων...