Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Αλάσκα: Δυο ελικόπτερα Apache του στρατού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν εν πτήσει - Τρεις νεκροί

Τρεις χειριστές επιθετικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν τα αεροσκάφη τους συγκρούστηκαν εν πτήσει και συνετρίβησαν στην κεντρική Αλάσκα στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, καθώς επέστρεφαν από εκπαιδευτική πτήση, ανακοίνωσε η μονάδα τους.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Ο θάνατος των δύο στρατιωτικών διαπιστώθηκε στον τόπο της συντριβής των δυο Apache AH-64 –που είχαν τη βάση τους στο Φορτ Γουέινραϊτ–, κοντά στο Χίλι, στην Αλάσκα, ενώ ο τρίτος υπέκυψε καθώς διακομιζόταν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η διοίκηση της 11ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο τέταρτος χειριστής, τραυματίας, νοσηλεύεται.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έκανε καμιά εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος, περιοριζόμενος να αναφέρει πως «για το συμβάν διενεργείται έρευνα». Τα πρώτα σωστικά συνεργεία έφθασαν επιτόπου, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια από το Άνκορατζ, λίγη ώρα μετά τη «σύγκρουση εν πτήσει» των ελικοπτέρων.

Πρόκειται για «απίστευτη απώλεια για τις οικογένειες των στρατιωτικών, τους συναδέλφους τους και τη μονάδα», σχολίασε ο διοικητής της ταξιαρχίας, ο στρατηγός Μπράιαν Άιφλερ.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, εξηγώντας πως θα το πράξει 24 ώρες αφού ενημερωθούν οι συγγενείς τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...