Δευτέρα
02 Μαρτίου 2026

Σκωτία: Δύο τραυματίες από τον άνδρα που κυκλοφορούσε με μαχαίρια στο Εδιμβούργο

Πλανήτης

Αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχτηκε το πρωί στην περιοχή Κάλντερ, στο δυτικό Εδιμβούργο στη Σκωτία. Δύο άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε, όταν άνδρας εθεάθη να περιφέρεται κρατώντας δύο μεγάλα μαχαίρια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να δείχνουν τον ύποπτο να κρατά από ένα μαχαίρι σε κάθε χέρι, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν αναφορές για πιθανούς τραυματισμούς από μαχαίρωμα, καθώς και για εισβολή και καταστροφή τοπικού καταστήματος. Η επιχείρηση των Αρχών βρισκόταν σε εξέλιξη από πριν τις 9 το πρωί.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Royal Infirmary of Edinburgh για νοσηλεία. Κάτοικος της περιοχής, ο Ουίλιαμ Ράμσεϊ, δήλωσε ότι ο άνδρας φέρεται να μπήκε στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας του. 

«Έσπασε το τοπικό κατάστημα, πιθανόν να μαχαίρωσε δύο άτομα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ένοπλοι αστυνομικοί και σκυλιά βρίσκονται εδώ περίπου δύο ώρες», ανέφερε ο άνδρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο ύποπτος εθεάθη να χαμογελά σε παράθυρο ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εδιμβούργο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Axios: ΗΠΑ και Ισραήλ σκόπευαν να χτυπήσουν το Ιράν μια εβδομάδα νωρίτερα – Γιατί το ανέβαλαν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είχαν αρχικά σχεδιάσει να πλήξουν το Ιράν μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι τελικά το έκαναν, όμως η επιχείρηση αναβλήθηκε για επιχειρησιακούς λόγους, σύμφωνα με ...

Φόρτωση άρθρων...