Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Η Ρωσία στη «μαύρη» λίστα των φορολογικών παραδείσων

Στη «μαύρη» λίστα των φορολογικών παραδείσων προσέθεσε σήμερα τη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα μέτρο κυρίως συμβολικό για μια χώρα στην οποία ήδη επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις που συνδέονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Εκτός από τη Ρωσία, η Κόστα Ρίκα, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι και τα Νησιά Μάρσαλ περιελήφθησαν επίσης στον κατάλογο αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον 16 οντότητες.

Η εγγραφή μιας χώρας στον εν λόγω κατάλογο καθιστά δυσκολότερες τις εμπορικές συναλλαγές με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σ' αυτή, εξήγησε εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, αυτή η λίστα επικρίνεται για αναποτελεσματικότητα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Παράλληλα, η Βόρεια Μακεδονία, η Ουρουγουάη, τα Μπαρμπέιντος και η Τζαμάικα αφαιρέθηκαν από μια «γκρίζα λίστα» καθώς εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...